Winkelwagen

Volgende >>


WAT WORD VERZWEGEN BIJ AANKOOP INFRAROODCABINE


Lees aandachtig, het kan u veel ergernis en geld besparen!WAT WORD VERZWEGEN BIJ AANKOOP INFRAROODCABINE
BELANGRIJKE INFORMATIE BIJ AANSCHAF INFRAROODCABINE:

Na het lezen van deze informatie weet u al veel meer over infraroodcabines / infraroodsauna en stralers.
BELANGRIJKE INFORMATIE BIJ AANSCHAF INFRAROODCABINE:

Na het lezen van deze informatie weet u al veel meer over infraroodcabines / infraroodsauna houtsoorten en stralertypen.

Wist u dat er Chinese en Europese infraroodcabines zijn. De Chinese worden vaak gekopieerd van de Europese en lijken er ook vaak op. Als je de cabines gaat ontleden zijn er vaak toch grote verschillen.
 De wanden zijn vaak dunner rond 4cm, bij een Europese kan dit tot 8 cm zijn. Schroten zijn vaak dunner rond 7mm, dit is bij een Europese tot 12 mm , de glasdeur is vaak dunner n.l. 5 mm, dit is bij Europese cabines veelal 8mm. Dit betekent dat er tot 50% minder hout wordt gebruikt en de cabine voordeliger zou kunnen zijn. Toch komt steeds vaker voor dat Europese cabines in Canadees Redceder voordeliger zijn dan Chinese cabines in Canadees Redceder. Let op Ceder en Whiteceder is geen Redceder.  
De dikkere wanden, schroten en glasdeur hebben veel invloed op de isolatie en daarmee de maximaal te bereiken temperatuur. Dit is belangrijk als de doelstelling of 1 van de doelstellingen transpireren is.

Wist u dat als de maximale temperatuur van de cabine bereikt is volgens zijn eigen display (b.v. 60 graden) 
deze evt. nog maar 50 graden is. Wij hebben dit getest bij meerdere modellen en tot onze schrik geconstateerd
dat de werkelijke en aangegeven temperatuur veel kunnen schelen.
Ook zijn er Europese modellen getest die ong 66-70 graden halen, toch een
verschil van 16-20 graden. Dit kan het verschil zijn tussen het echte saunagevoel (hitte op huid en meer 
transpireren dan in een traditionele sauna) of een aangename warmte om je heen, waarbij je nauwelijks transpireert. Wist u dat u In een goed geisoleerde infraroodcabine meer kunt transpireren dan in een normale sauna. Wist u dat u dan bijna evenveel calorieen verbrand als bij een 1/2 uur hardlopen. (tot 750 Kcal). Dit geldt natuurlijk alleen als de cabine over de juiste isolatie beschikt. (Dikke wanden, schroten en glasdeur)

Ook de stralers hebben een enorme impact op de doelstelling. Er zijn 10-tallen stralers die allen een eigen
werking hebben. Wilt u een cabine voor Dieptewerking op spieren en gewrichten: Let dan op voor te agressieve stralers, maar neem vooral geen cabine met stralers die geen of weinig dieptewerking hebben. Een RVS of full-spectrum straler hebben de voorkeur.
Wilt u transpireren: Neem dan langegolf stralers en geen full-spectrum stralers. 
Of kiest u voor dieptewerking en transpiratie dan bent u het beste uit met een DUO straler.
De cabine kan dan als sauna (transpiratie) cabine gebruikt worden of als dieptewerkingscabine. 
Nogmaals: Met de keuze van de stralers bepaalt u de doelstelling. Ook zijn de stralers te koop van Chinese en Europese makelij. Philips stralers worden meestal niet aangeboden vanwege de hogere prijs, maar behoren tot de  pittigste full-spectrumstralers waarbij een boostsessie van 15 minuten mogelijk is, door te dimmen kan de sessie verlengd worden.

Stralers zijn er in enkele typen en in vele namen. Vaak betreft het dezelfde straler met een andere naam. 
Enkele stralers of benamingen zijn:
Carbonstralers, Keramische stralers, Keramische magnesiumoxyde stralers, RVS IncoloyRVS Inox
RVS magnesiumoxydeFullspectrumstralersVitaeQuartzKortegolfLangegolfMiddengolf stralers,
ook zijn er nog DUO stralers, waarbij er 2 verschillende stralers in 1 behuizing zitten. U kiest voor de sessie
de gewenste straler.

Ook bij het gebruikte hout wordt u vaak verkeerd ingelicht. Canadees Redceder is een dure houtsoort, die 
allerlei positieve kenmerken heeft. Zo zou Canadees Redceder de volgende eigenschappen hebben: geen knoesten, geen splinters, elastisch dus bijna nooit scheuren, geen hars, redcederolie goed voor luchtwegen en stoot ongedierte zoals motten af, Schimmelwerend, Antibacterieel. Verder is het gemakkelijk te onderhouden.

Vele aanbieders hebben cabines van whiteceder, dit is een naam die bedacht is. De cabine is meestal van een goedkope houtsoort en word afgelakt om hem een donkere kleur te geven, zodat hij meer op redceder lijkt. Dit 
hout heeft niet de positieve kenmerken van Canadees Redceder. Ook word er vaak hemlock van de hemlock spar gebruikt die ze vaak de naam Ceder geven om u op het verkeerde been te zetten. Alleen Canadees of Western Redceder of Redcedar heeft de bijbehorende positieve eigenschappen.

Op dit moment hebben wij 2 typen infraroodcabines die uw aandacht verdienen, namelijk de infrawave en de infraplus, beiden zijn cabines die de Europese zware kwaliteit hebben en vol zitten met extra's zoals DUO stralers, voor en achterzijde apart dimbaar, vloerverwarming, uit te schakelen kuitstraler, kleurtherapie met programmas, muziekaansluiting, lage instap, dikke glasdeur, dikke wanden etc. etc. De Infraplus spant de kroon, dit is een Europese cabine met Philips fullspectrum DUO stralers en maar liefst 12 mm dikke schroten en daarbij dan ook nog alle extras die eerder genoemd zijn. 
We hebben deze kwaliteitscabines in Canadees Redceder nu voor het eerst onder of op de prijs van de Chinese cabines en dat is uniek. Klik hier onderaan op de "terug" button en kijk naar ons aanbod.

U kunt ook onze showroom bezoeken en dan krijgt u uitleg over de verschillen in de cabines en stralers 
en na ong. 1,5 uur informatie kunt u zelf bepalen welke cabine het meest geschikt is voor u. 
Transpireren, Dieptewerking op spieren en gewrichten, Beide, met een Chinese of Europese cabine, 
met uw nieuwe kennis kunt u zelf de keuze gemakkelijk maken.

Wij leveren infraroodcabines of te wel infraroodsaunas in heel Nederland, Duitsland en Belgie.
€ 0.00

Aantal