Winkelwagen


Wat verzwegen wordt bij aanschaf van een spa!!!!
Wat verzwegen wordt bij aanschaf van een spa!!!!
S.V.P. LEES DE TIPS AANDACHTIG, HET KAN VEEL PROBLEMEN VOORKOMEN: 

TIP 1 van 5: HOGE KOSTENPOST DOOR SLECHTE ISOLATIE 
Veel spa's zijn gemaakt voor de markt in Azie, voor gebruik bij hoge buiten temperaturen, dus slecht geisoleerd, deze zijn niet geschikt voor de Nederlandse winters. Kijk in de spa naar de isolatiedikte (schuim) op de onderzijde van de kuip. 1 a 2 cm is slecht geisoleerd. Geen schuim nog slechter, met daarbij nog kans op condens (vocht). Een isolatie van 20 of 30 cm of zelfs volgeschuimd is een goede isolatie. Nog beter is het als de omkasting aan de binnenzijde extra voorzien is van isolatie schuim. Ook de cover (deksel) zou geen 5 tot 8 maar 12 tot 15 cm dik moeten zijn, voor goede isolerende eigenschappen. Hiermee kunt u voorkomen dat uw stroomrekening tot 2000,- euro per jaar te hoog is. Dat is na 2 jaar 4000,- na 3 jaar 6000,- na 4 jaar 8000,- en na 5 jaar 10000,- euro. Een goedgeisoleerde Amerikaanse spa verdient zich meestal in 1 of 2 jaar al terug, door zijn lage verbruik van 1,00 tot 1,50 euro per dag. LET OP! Er word vaak gejokt over het verbruik van spa's, zodat men makkelijker verkoopt. Vraag altijd een onderbouwde berekening van het stroomverbruik. 


TIP 2 van 5) PROBLEMEN VOORKOMEN, HOE HERKEN JE EEN CHINESE SPA
Een lage prijs betekent vaak een Chinese spa, ook met een Amerikaanse naam zoals: USA of Miami etc is dit vaak een Chinese spa. Kent u de uitdrukking goedkoop is duurkoop! Goedkope aanschaf en dan extra kosten door korte garantietermijn (1 of 2 jaar), extra onderhoud, reparaties en extra stroomverbruik. Vraag om advies! Balboa of ARISTECH 100% uit de USA, betekent niet dat de spa uit de USA komt, maar alleen dat er een Amerikaanse Balboa besturing in zit en/of dat de kuip gemaakt is van Amerikaans Acrylaat, dus lees goed!. Deze acrylaatplaat is dan in China verhit en vacuum in de vorm getrokken. Daarna moet de kuip versterkt worden met glasvezel. Dit alles is vakmanschap en gaat vaak mis, waardoor scheurtjes en blisters (blaren) kunnen ontstaan in de kuip. Ook de dikte van de glasvezelversteviging, laat vaak te wensen over. Ook de kreet "Amerikaanse kwaliteit" zegt niets over de herkomst van de Spa, deze kan dus ook uit China komen. Zelfs als u vraagt of het een Amerikaanse spa is word er vaak met ja beantwoord, omdat er evt. Amerikaanse onderdelen worden gebruikt. Er worden ook al Chinese spa's aangeboden als zijnde Australische spa's. 
Meestal als gevolg: isolatieproblemen, lekkages, blisters en defecte pompen, vraag altijd waar de spa geassembleerd (in elkaar gezet) is. Probeer altijd te achterhalen, waar de fabriek staat in Amerika of Canada, waar de spa's gefabriceerd worden, zodat u zelfs daar terecht kunt voor garantie en service-onderdelen als er geen dealer of importeur meer van is. 
Niet alle Chinese spa's zijn per definitie slecht, maar voor bijna hetzelfde geld neem je met een Probleemloze Amerikaanse spa met meer dan 40 jaar ervaring geen risico . B.v. CATALINA SPA'S geeft 7 tot 10 jaar garantie op pompen, heaters, kuipproblemen zoals blisters en lekkages, ook op lekkages van lijmverbindingen. Zie aanbiedingen op deze pagina of op onze website. 
Wist u dat er in een spa honderden lijmverbindingen zitten. Die bij verkeerde technieken en lijm lek kunnen gaan. Zie verschillende forums op internet over de problemen en kosten die dit geeft. Wij kunnen u in verbinding stellen met "eigenaren van miskopen" die u graag willen vertellen en waarschuwen over hun miskoop. Ook wat betreft isolatieproblemen, Cover (deksel) problemen, zoals opzuiging van water. Deze moeten bij Chinese spa’s vaak na 3 jaar al vervangen worden, terwijl 7-10 jaar de norm is. (Extra kosten: tot 500 euro) 


Tip 3 van 5: CHLOORVRIJ!!!: AQUAFINESSE, OZONATOR,  ZOUTSYSTEEM 
Elke spa is chloorvrij te maken en dit is dus geen werelduitvinding. 
Door gebruik van producten zoals Aquafinesse of zoutsystemen is een spa chloorvrij te maken. B.v. Aquafinesse met een juist werkende ozonator. Let wel op: De ozonator gaat normaal gesproken maar 12-18 maanden mee en is dan op en doodt geen bacterien meer. De dealer verkoopt u graag een nieuwe en die kost vaak 250 tot 300 euro. Wij hebben hier een andere goedkopere oplossing voor d.m.v. hergebruik van de ozonator. Ook we rken wij met de nieuwste type ozon-generator die ong. 4 jaar meegaat. Deze kunnen overigens elke oude bestaande ozonator vervangen. U hoeft dus niet een ozonator aan te schaffen van hetzelfde merk als de spa, maar kunt altijd overstappen op de goedkopere oplossing. Aquafinesse is een product wat zich in de loop der jaren bewezen heeft en vele van onze klanten gebruiken dit product zonder problemen. Ook hoeft u dan niet meer elke week chloor en PH waarden te testen en te veranderen. Let op: Ook op deze markt zijn producten te verkrijgen die veel beloven, maar het of niet waarmaken, of verboden ingredienten hebben voor Nederland, ook kan het zijn dat je elke maand 1/3 van je water moet vervangen, na een normale gebruiksperiode van 3 maanden heb je dus 3x1/3=1 + 1 = 2 x het water vervangen. Dit kan niet de bedoeling zijn. 
Verder zijn er zoutsystemen, waarmee chloor overbodig wordt. Onze spa's kunnen worden voorzien van een Catalina zoutsysteem. 

TIP 4 van 5) Koop niet van een eendagsvlieg uit een schuur of loods, deze bedrijven beloven veel, maar zijn vaak na 
enkele maanden tot een jaar weg of failliet door crisis, slechte kwaliteit, containerverkoop op=op of een belastingaanslag. Service en garantie wordt dan niet meer geleverd en u bent op uzelf aangewezen met alle problemen en kosten van dien. Onderdelen zijn vaak niet of moeilijk (8-10 weken) verkrijgbaar. 
Koop bij een gerenomeerde dealer die al 10 jaar of langer bestaat, deze heeft bewezen tegenslagen op te kunnen vangen. Bij hen zit vaak 7 tot 10 jaar garantie op een spa en kunt u hier ook aanspraak op maken, ook op langere termijn kunt u terecht voor service, garantie en onderdelen. 

TIP 5 van 5) Koop een gerenomeerd merk, zou u bijvoorbeeld niet tevreden zijn over uw dealer, of zou uw dealer niet meer bestaan, dan kunt u evt. terecht bij andere dealers of zelfs de fabrikant voor garantie en onderdelen. Probeer te achterhalen waar de fabriek in Amerika of Canada is gevestigd, zodat u altijd garantie kunt claimen. 
Onderdelen van een gerenomeerd merk zijn voor lange tijd verkrijgbaar en de spa's hebben vaak een garantie van 7 tot 10 jaar. 

Moeite met bereiken of niet tevreden over uw dealer: heeft u vragen of service nodig aan uw spa, wilt u besparingstips, wateronderhoud tips, wij zijn bijna altijd bereikbaar via 0485-313531 of 06-27838381. 

Wij kunnen u bovenstaande bieden, een kwaliteits spa uit Amerika zonder problemen. 
Sun & Sauna Cuijk is al 19 jaar een vertrouwd adres, voor levering en service. 
Op Catalina spa's geven wij tot 10 jaar garantie. 
Wij zijn importeur van Catalina spas (al meer dan 40 jaar betrouwbaar), Eurospas en Oceanspas. 

SWIMSPA's uit Amerika leveren wij al vanaf 9999,- euro. In diverse maten en uitvoeringen met evt. 2 apart te verwarmen gedeeltes. Bel of mail ons voor de nieuwste brochure. 

INFORMATIEF

Aantal