Winkelwagen

Jacuzzi

 | 

5 tips bij aankoop spa


5 TIPS: WAT WORDT U NIET VERTELD!
Geachte heer/mevrouw, 

WAT NIET VERTELD WORDT BIJ AANKOOP VAN EEN SPA:
Helaas willen wij u geen DRAMA SPA verkopen, drama spa is geen merk spa, maar zoals het woord zegt een
probleem spa voor U. Lees onderstaande tips goed door zodat u beter op de hoogte bent wat er allemaal te
koop is. U kunt dan zelf beter bepalen of u nog voor een goedkope Chinese spa zult kiezen.  Wij kunnen u een Chinese spa leveren,
dezelfde zoals ze zoveel op marktplaats aangeboden worden voor een nog scherpere prijs, maar voor bijna hetzelfde geld hebt u een 
goedgeisoleerde Amerikaanse spa, met tot 10 jaar garantie op pompen, besturing, verwarmingselement, lekkages, kuip en constructie. Met een goede isolatie en kwaliteitsspa kunt u evt. duizenden euro's besparen per jaar. We hebben alles voor u op een rijtje gezet in de onderstaande tips.

S.V.P. LEES DE TIPS AANDACHTIG, HET KAN VEEL PROBLEMEN VOORKOMEN: 

TIP 1 van 5: HOGE KOSTENPOST DOOR SLECHTE ISOLATIE 
Veel spa's zijn gemaakt voor de markt in Azie, voor gebruik bij hoge buiten temperaturen, dus slecht geisoleerd, deze zijn niet geschikt voor de Nederlandse winters. Kijk in de spa naar de isolatiedikte (schuim) op de onderzijde van de kuip. 1 a 2 cm is slecht geisoleerd. Geen schuim nog slechter, met daarbij nog kans op condens (vocht). Een isolatie van 20 of 30 cm of zelfs volgeschuimd is een goede isolatie. Nog beter is het als de omkasting aan de binnenzijde extra voorzien is van isolatie schuim. Ook de cover (deksel) zou geen 5 tot 8 maar 13 tot 15 cm dik moeten zijn, voor goede isolerende eigenschappen. Hiermee kunt u voorkomen dat uw stroomrekening tot 2000,- euro per jaar te hoog is. Dat is na 2 jaar 4000,- na 3 jaar 6000,- na 4 jaar 8000,- en na 5 jaar 10000,- euro. Een goedgeisoleerde Amerikaanse spa verdient zich meestal in 1 of 2 jaar al terug, door zijn lage verbruik van 1,00 tot 1,50 euro per dag. LET OP! Er word vaak gejokt over het verbruik van spa's, zodat men makkelijker verkoopt. Vraag altijd een onderbouwde berekening van het stroomverbruik en vraag of u in de kast mag kijken naar de isolatiedikte. U bent altijd welkom in onze showroom voor meer informatie.

TIP 2 van 5) PROBLEMEN VOORKOMEN, HOE HERKEN JE EEN CHINESE SPA 
Een lage prijs betekent vaak een Chinese spa, ook met een Amerikaanse naam zoals: USA of Miami etc kan dit nog steeds een Chinese spa zijn.  Kent u de uitdrukking goedkoop is duurkoop! Goedkope aanschaf en dan extra kosten door korte garantietermijn (1 of 2 jaar), extra onderhoud, reparaties en extra stroomverbruik. Vraag om advies! 

BALBOA EN ARISTECH 100% UIT DE USA, 
betekent niet dat de spa uit de USA komt, maar alleen dat er een Amerikaanse Balboa besturing (vaak de meest goedkope) in zit en/of dat de kuip gemaakt is van Amerikaans Acrylaat, dus lees goed!. Deze acrylaatplaat is dan in China verhit en vacuum in de vorm getrokken. Daarna moet de kuip versterkt worden met glasvezel. Dit alles is vakmanschap en gaat vaak mis, waardoor scheurtjes en blisters (blaren) kunnen ontstaan in de kuip. Ook de dikte van de glasvezelversteviging, laat vaak te wensen over. Bij Amerikaanse spa's wordt hier tot 10 jaar garantie op gegeven. Vraag dus naar uw garantie. 
AMERIKAANSE KWALITEIT!
Ook de kreet "Amerikaanse kwaliteit" zegt niets over de herkomst van de Spa en kan loos gebruikt worden voor ieder merk spa. Zelfs als u vraagt of het een Amerikaanse spa is word er vaak met ja beantwoord, omdat er evt. Amerikaanse onderdelen worden gebruikt. Er worden ook al Chinese spa's aangeboden als zijnde Australische spa's. Ook het merk pompen verraadt waar de spa vandaan komt. Weet u het merk van de pomp, bel ons evt. voor meer informatie.  
EVT. GEVOLGEN KIEZEN VAN EEN DRAMA SPA!
Isolatieproblemen, lekkages, blisters en defecte pompen, vraag altijd waar de spa geassembleerd (in elkaar gezet) is. Probeer altijd te achterhalen, waar de fabriek staat in Amerika of Canada, waar de spa's gefabriceerd worden, zodat u zelfs daar terecht kunt voor garantie en service-onderdelen, nu of over 10 jaar, als er geen dealer of importeur meer van is. Als men geheimzinnig doet over de afkomst van de spa, dan weet u eigenlijk al genoeg. Ook wordt u niet verteld dat een ozonator meestal maar 12-18 maanden meegaat, dit kan u veel kosten, hier zijn betere oplossingen voor, hierover later meer. U kunt ook altijd bij ons informeren of het merk dat u bent tegengekomen, Amerikaans, Canadees of Chinees is van afkomst. Wij hebben lijsten met Amerikaanse en Canadese Spa merken, hun adressen en hun rapportcijfer. Bel ons: 0485-313531 voor meer informatie.
ZIJN ALLE CHINESE SPA'S SLECHT? 
Nee, niet per definitie, je hebt slechte, maar ook betere, maar uit het grote aanbod de betere vinden, die aan al uw en onze eisen voldoen is vaak een speld in een hooiberg zoeken. Deze spa worden verkocht met een lage prijs, waarbij de kwaliteit vaak moet inboeten. Ook is de onderlinge concurrentie hieraan debet.
ZIJN ALLE AMERIKAANSE SPA'S GOED?
Wij kennen geen slechte spa's uit Amerika, maar er is wel duidelijk een kwaliteitsverschil tussen de ontelbare merken. De gemiddelde Amerikaanse spa is goed tot zeer goed. Dit komt omdat men de spa's niet voor de laagste prijs probeert aan te bieden, maar met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ook is er vaak een jarenlange kennis. Maar zoals in elke branche zullen er ook mindere kwaliteit spa's uit Amerika komen.
WAAROM RISICO NEMEN?
Voor bijna hetzelfde geld neem je met een Probleemloze Amerikaanse spa met evt. meer dan 40 jaar ervaring geen risico . B.v. CATALINA SPA'S bestaat ong. 45 jaar en geeft een unieke garantie van 7 tot 10 jaar op pompen, heaters, kuipproblemen zoals blisters en lekkages, ook op lekkages van lijmverbindingen. Heeft u een ander merk gezien bij vrienden of in een showroom, ook hiervoor kunt u bellen over de kwaliteit en mogelijkheden, desgewenst geven wij u dan ook een scherpe offerte voor dat merk.  
LIJMVERBINDINGEN EN COVER:
Wist u dat er in een spa honderden lijmverbindingen zitten. Die bij verkeerde technieken en lijm lek kunnen gaan. Zie verschillende forums op internet over de problemen en kosten die dit geeft. Wij kunnen u in verbinding stellen met "eigenaren van miskopen" die u graag willen vertellen en waarschuwen over hun miskoop. Ook wat betreft isolatieproblemen, Cover (deksel) problemen, zoals opzuiging van water. Deze moeten bij Chinese spa’s vaak na 3 jaar al vervangen worden, terwijl 7-10 jaar de norm is. (Extra kosten nieuwe cover: ong. 500 euro) 

Tip 3 van 5: CHLOORVRIJ!!!: AQUAFINESSE, OZONATOR, ZOUTSYSTEEM 
Elke spa is chloorvrij te maken en dit is dus geen werelduitvinding. 
Door gebruik van producten zoals Aquafinesse of zoutsystemen is een spa chloorvrij te maken. B.v. Aquafinesse met een juist werkende ozonator.    
Een OZONATOR gaat normaal gesproken maar 12-18 maanden mee en is dan op en doodt geen bacterien meer. De dealer verkoopt u graag een nieuwe en die kost vaak 250 tot 300 euro. Wij hebben hier een andere goedkopere oplossing voor d.m.v. hergebruik van de ozonator. Ook werken wij met de nieuwste type ozon-generator die ong. 4 jaar meegaat. Deze kunnen overigens elke oude bestaande ozonator vervangen. U hoeft dus niet een ozonator aan te schaffen van hetzelfde merk als de spa, maar kunt altijd overstappen op de goedkopere oplossing. Aquafinesse is een product wat zich in de loop der jaren bewezen heeft en vele van onze klanten gebruiken dit product zonder problemen. Ook hoeft u dan niet meer elke week chloor en PH waarden te testen en te veranderen. Let op: Ook op deze markt zijn producten te verkrijgen die veel beloven, maar het of niet waarmaken, of verboden ingredienten hebben voor Nederland, ook kan het zijn dat je elke maand 1/3 van je water moet vervangen, na een normale gebruiksperiode van 3 maanden heb je dus 3x1/3=1 + 1 = 2 x het water vervangen. Dit kan niet de bedoeling zijn. 
Verder zijn er zoutsystemen, waarmee chloor overbodig wordt. Onze spa's kunnen worden voorzien van een Catalina zoutsysteem. Bel ons voor de voor, maar ook nadelen van zoutsystemen.

TIP 4 van 5): KOOP ZEKERHEID VOOR DE TOEKOMST 
Koop niet van een eendagsvlieg uit een schuur of loods, deze bedrijven beloven veel, maar zijn vaak na 
enkele maanden tot een jaar weg of failliet door crisis, slechte kwaliteit, containerverkoop op=op of een belastingaanslag. Service en garantie wordt dan niet meer geleverd en u bent op uzelf aangewezen met alle problemen en kosten van dien. Vaak verkopen zij Chinese spa's met een korte garantieperiode en zouden uw extra kosten zo maar op kunnen lopen tot zo'n 1500,- euro per jaar. In het slechtste geval is repareren niet mogelijk vanwege onderdelen die vaak niet of moeilijk (8-10 weken) verkrijgbaar zijn. 
Koop bij een gerenomeerde dealer die al 10 jaar of langer bestaat, deze heeft bewezen tegenslagen op te kunnen vangen. Bij hen zit vaak 5 tot 10 jaar garantie op een spa en kunt u hier ook aanspraak op maken, ook op langere termijn kunt u terecht voor service, garantie en onderdelen. 

TIP 5 van 5) WEET WAAR DE FABRIEK STAAT 
Koop een gerenomeerd merk, zou u bijvoorbeeld niet tevreden zijn over uw dealer, of zou uw dealer niet meer bestaan, dan kunt u evt. terecht bij andere dealers of zelfs de fabrikant voor garantie en onderdelen. Probeer te achterhalen waar de fabriek in Amerika of Canada is gevestigd, zodat u altijd garantie kunt claimen, maar belangrijker: weet dat het een Amerikaanse of Canadese spa is, dit geeft zekerheid over de kwaliteit. 
Onderdelen van een gerenomeerd merk zijn voor lange tijd verkrijgbaar en de spa's hebben vaak een garantie van 5 tot 10 jaar. 

Moeite met bereiken of niet tevreden over uw dealer: heeft u vragen of service nodig aan uw spa, wilt u besparingstips, wateronderhoud tips, wij zijn bijna altijd bereikbaar via 0485-313531 of 06-27838381. 

Wij kunnen u bovenstaande bieden, een kwaliteits spa uit Amerika zonder problemen. 
Sun & Sauna Cuijk is al 19 jaar een vertrouwd adres, voor levering en service. 
Op Catalina spa's geven wij tot 10 jaar garantie. 
Wij zijn importeur van Catalina spas (al meer dan 40 jaar betrouwbaar), Eurospas en Lifestylespas. 

SWIMSPA's uit Amerika leveren wij in diverse maten en uitvoeringen met evt. 2 apart te verwarmen gedeeltes. Bel of mail ons voor de nieuwste brochure, of klik
op onderstaande foto van Swimspas. 

Klik op afbeeldingen voor meer informatie
Gebruikt v.a. 2999,-
Gebruikt v.a. 1799,-
v.a 3599,-
Uit Los Angeles USA

Klik op de afbeelding


Wat verzwegen wordt bij aanschaf van een spa!!!!

Wat verzwegen wordt bij aanschaf van een spa!!!!INFORMATIEF


Aantal